Wie ben ik

Mijn naam is Laura Quartero. Op zich is deze vraag voor u niet zo interessant. Wel is voor u interessant wat ik voor u kan betekenen op het gebied van Tai Chi en Qigong en wat mijn visie daarop is. Dat zal beslissend zijn of u er voor kiest om bij mij lessen te gaan volgen.

Chronologisch overzicht
Voor het eerst werd mijn interesse gewekt in 1991 toen ik voor het eerst sinds 1966 terug was in mijn geboorteland Indonesië. ’s-Morgens vroeg werd ik gewekt door mijn tante Mary die mij vroeg of ik mee wou doen met het ochtend-reveil. Dat ochtend-reveil bestond uit een uurtje Tai Chi en Qigong in het park. Meteen werd ik gepakt door de sfeer van rust en verbondenheid die daar in dat park hing. Deze ervaring werd versterkt door het ochtendlicht van de nog prille dag, soms klonk er een vogel en de wind beroerde het gebladerde en voerde de stilte op tot een schitterend achtergrondniveau. Nog sta ik verbaasd over de sierlijkheid en vitaliteit van de mensen die meededen. Veel van deze mensen waren namelijk al behoorlijk op leeftijd. Het dagelijkse leven in Indonesië is echter erg druk. In Surabaya waar ik geboren ben, komt al vroeg de heksenketel op gang en mengt de hitte van de dag zich al snel met de etensluchtjes van de vele toko’s en de uitlaatgassen van de vele scooters en auto’s. De fabrieken van deze jonge economie doen daar nog een schepje bovenop. Toen al drong de vraag zich bij mij op waarom het principe van Tai Chi en Qigong in de westerse beschaving niet zou werken.

Energie
Nu vele jaren verder weet ik dat Tai Chi en Qigong ook hier het leven meerwaarde kunnen geven en dat Tai Chi en Qigong kracht geven om de dag op een energiekere manier te beleven en ’s-avonds nog reserves te hebben voor vrije tijd. Deze energie zorgt ervoor dat ik naast mijn parttime werkzaamheden als docent Franse taal en cultuur nog kracht over heb om andere activiteiten te ondernemen. Zoals bijvoorbeeld het geven van 8-weekse trainingen Mindfulness MBSR ( gecertificeerd trainer Mindfulness MBSR/MBCL categorie 1 ), het doceren van Tai Chi / Qigong en ademcoaching ( gecertificeerd docent en coach ).

De weg
De weg van Tai Chi en Qigong bleek een lange weg te zijn. Tai Chi en Qigong  moeten vanaf de grond opgebouwd worden  en in de loop van de jaren rijpen. De tegenstelling met de westerse leefwijze (waar tijd geld is) kan haast niet groter zijn. Na vele wijze lessen, praktijk- en theorie ervaringen, voel ik mij nu zo overtuigd van de juistheid van de Tai Chi en Qigong filosofie dat ik deze graag met u deel. Vandaar dat het nogal wat jaren geduurd heeft voordat ik mij geroepen voelde om Tai Chi en Qigong te gaan geven.