Klankbad

Een Klankbad doet je wat !

Een klankbad ontspant. Door middel van natuurklanken, voortgebracht door oer instrumenten, wordt een sfeer gecreëerd die erg meditatief is.
De klanken die klankschalen en gong maken bestaan uit grondtonen en daarnaast uit vele boventonen die een harmonisch geheel vormen. Ze zorgen er voor dat lichaam en geest weer een harmonisch geheel vormen.
Tijdens een klankbad word je ondergedompeld in de klanken van klankschalen, oceandrum, gong en chime. Elk instrument geeft een andere klank en dus heeft het een andere uitwerking op ons lichaam en geest.

Klank is niet alleen waarneembaar met je gehoor maar met het gehele lichaam.
Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70 % uit water. Water transporteert trillingen en vibraties vier maal sneller dan lucht. Daardoor hebben de verschillende klanken direct toegang tot ons gestel. Dit ervaren we dan ook in alle niveaus.
Is er een disbalans in ons lichaam of de energie stroomt niet lekker door, de klanken zorgen voor een goede ondersteuning om het lichaam weer in harmonie te brengen en te ontspannen. Tijdens een klankbad hoef je niets te doen dan alleen maar liggen op een mat en jezelf over te geven aan wat je hoort en voelt.

Een klankbad is erg aangenaam om mee te maken en is daarom waardevol.
Het klankbad wordt in kleine groepen gegeven en duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten bedragen € 15,- . Na een klankbad is het nagenieten met een kopje thee. Een klankbad kan nog lang nawerken.

Het is fijn om tijdens een klankbad gemakkelijk zittende kleding te dragen. Ligmatten, dekens  en kussens zijn  aanwezig. Je kunt natuurlijk extra sokken en deken van thuis meenemen, mocht je daar behoefte aan hebben.

Aanmelden voor een klankbad kan via de mail : info@simplesse.nl
( voor de data zie het kopje Agenda ! )

De gehele opbrengst van het klankbad komt ten goede aan de kinderen van de Dovenschool in Bharatpur, Nepal.